Ontdek hier Het Verhaal

Ik had de kans om het creatief gedeelte van het educatief project voor te stellen tijdens de tentoonstelling Expo (on)zichtbaar in het Blinkhuis in Gent, gefaciliteerd door Blinkout vzw. 

 

Naast de fysieke tentoonstelling, was mijn expositie ook digitaal te lezen/beluisteren/ervaren. 

 

Hieronder vind je sfeerfoto's van tijdens de tentoonstelling

en de mogelijkheid om aan de digitale expositie deel te nemen op eigen tempo. WELKOM


Lees in het boek "Mijn Sleutel naar Gezondheid: het Verhaal van Sofie"


Luister en kijk naar "Het begin van Het Verhaal"


Doe de Queestes


Ervaar het mmmm-momentje™


Aanvankelijk nam ik deel aan het project van de onzichtbare creatieve geesten als toeschouwer. Mijn bijdrage zou een ondersteunende rol zijn.  Een creatieve bijdrage zag ik mezelf zeker niet leveren.

 

De maandelijkse onderdompeling in de processen van de anderen en de blootstelling aan de grote diversiteit dat valt onder de noemer “kunst”, of beter, “creatie”, verruimden mijn blik. Het zorgde voor een kruisbestuiving en een veilige ruimte om te ontdekken en (h)erkennen op welke manier mijn eigen creativiteit tot uiting komt. Ik was namelijk zelf al de hele tijd aan het creëren, 

alleen bleek dit proces onzichtbaar enkel voor mezelf. 

 

Onzichtbaar voor mij, creëerde ik al in/onder mijn project “Vogelperspectief op Gezondheid”. 

 

Op vraag van anderen ontstond het idee om een educatief platform op te richten om mijn kennis te delen over het herstellen van stress- en vermoeidheidsgerelateerde gezondheidsklachten. 

Kennis is kr/m-acht, maar enkel indien ze toegepast kan worden. En dat gaat het beste door het onbewuste erbij te betrekken. Zo introduceerde ik symbolen en ontstond de eerste verhaal-lijn.

 

Een andere manier van creëren ontstond met de uitwerking van het mmmm-momentjeᵀᴹ voor mijn podcast “Minder Moe, Meer Mogelijkheden”.  Een neuro-sensorische oefening die helpt om het zenuwstelsel te reguleren, wat essentieel is om nieuwe informatie te kunnen opnemen.

 

Uit een kladboekje vol potlood-kriebels ontstond “het verhaal van mijn gezondheid”. Ik gaf deze eerst als workshop. De positieve reacties moedigden mij aan om dit boekje ook eens te delen met de creatieve geesten die zouden tentoonstellen. Het warme en enthousiaste antwoord zorgde ervoor dat ik durfde evolueren van toeschouwer naar deelnemer. 

 

Wat ik zag als een educatief verantwoorde manier van werken, 

bleek ook een volwaardig creatief project te zijn.

 

Ik werkte de verhaallijn uit en gaf mijn fantasie de vrije loop. Uren spendeerde ik op het programma Canva om de afbeeldingen te vinden die pasten bij de woorden in mijn hoofd. 

 

Zo ontstond mijn eerste boek: “Mijn Sleutel tot Gezondheid: het Verhaal van Sofie”. 

 

De ideeën bleven echter komen. Het mmmm-momentjeᵀᴹ werd volledig geïntegreerd met een eigen symboliek. Ik wou het verhaal ook écht kunnen vertellen via een audio-versie.

 En de luisteraar/lezer uitnodigen om actief deel te nemen aan de hand van queestes.Benieuwd naar meer? Schrijf je in op de nieuwsbrief en hoor het als eerste wanneer het H.E.L.P.  programma online komt!